Wat is de beste keus voor mijn kind?

mobiele-telefoon-voor-kind-simkaartIn basis zijn er 2 mogelijkheden voor een mobiele telefoon voor kind of tiener; prepaid of abonnement. Deze beide mogelijkheden kunnen nog uitgebreid worden mét, of zonder een mobiele telefoon. Heeft u dus zelf al een mobiele telefoon voor uw kind of tiener dan kan dat ook.

Prepaid voor kinderen

Prepaid staat voor ‘vooruitbetaald’ en werkt dus met een tegoed wat u van tevoren aanschaf. Dit tegoed wordt dan toegevoegd aan uw simkaart welke u plaatste in de telefoon van uw kind.

  • Bepaal van tevoren voor welk bedrag uw kind mag bellen. U doet dit door middel van het opwaarderen van de simkaart met zogenaamd beltegoed
  • Indien het beltegoed op is kunt u zelf bepalen wanneer u het eventueel weer toevoegt en kunt u dus monitoren hoeveel uw kind aan het bellen uitgeeft.

  • Indien het beltegoed op is dan is er geen mogelijkheid meer om te bellen totdat er weer nieuw beltegoed is toegevoegd
  • De kosten van prepaid bellen zijn vaak hoger dan bij een abonnement.

Telefoon abonnement voor kinderen

Bij een abonnement betaalt u een vast bedrag per maand voor een aantal belminuten. Dit kan bijvoorbeeld 100 belminuten zijn. Uw kind kan dan per maand voor dit vaste bedrag 100 minuten bellen.

  • U betaalt een vast bedrag per maand waar u vaak meer ‘beltegoed’ voor krijgt dan bij prepaid bellen
  • Is uw kind over het aantal belminuten heen gegaan dan is er nog steeds de mogelijkheid om te bellen. Sommige aanbieders hebben dan zelfs de mogelijkheid om nog maar toegang te geven tot 1 vooraf ingesteld nummer zoals het nummer van papa, mama, opa of oma
  • Door online mogelijkheden kunt u monitoren hoeveel er van de bundel gebruikt is

  • Gaat uw kind over het aantal belminuten heen dan komen er kosten bij waarbij de kosten per minuut vaak hoger liggen dan de standaard kosten binnen de bundel
Als u dus een mobiele telefoon voor kind of tiener wilt gaan aanschaffen dan kunt u kiezen uit de bovenstaande vormen. Maar welk toestel is nu geschikt als mobiele telefoon voor kind in tiener?

 

Welke mobiele telefoon voor mijn kind?

Nu u een beeld heeft gekregen welke mogelijkheden zijn kunt u gaan bepalen welke mobiele telefoon zou aansluiten bij uw kind. Hier zijn veel verschillende mogelijkheden in waarbij u zult moeten bepalen welk type toestel het beste bij u en uw kind past. Lees hier welke type mobiele telefoon voor uw kind er mogelijk is.