Welke telefoon voor mijn kind?

Als u voor een sim-only of prepaid kiest voor uw kind dan zal u in de meeste gevallen ook een mobiele telefoon moeten aanschaffen voor uw kind. Mocht u niet (meer) beschikken over een 2e hands toestel dan zijn er een paar punten waar u op moet letten bij het kopen van een mobiele telefoon voor kind of tiener.

Waarvoor wil ú dat uw kind de telefoon gebruikt?

Waarschijnlijk wil uw kind het toestel optimaal benutten en wil hij of zij daarom een moderne mobiele telefoon met alle mogelijkheden en apps. Maar wat misschien het belangrijkste is bij de keuze van het juiste toestel is wat ú wilt dat uw kind met de telefoon gaat doen. Anders dan een laptop of pc, waarbij u bepaalde filters kunt installeren, geeft een moderne mobiele telefoon misschien wel teveel mogelijkheden aan uw kind. Een telefoon waarmee u op internet kunt surfen en apps kunt downloaden geeft vaak meer mogelijkheden dan u zelf zou willen. Bekijk dus bij het selecteren van een toestel welke mogelijkheden deze heeft en of deze, naar uw mening, een geschikte telefoon voor kind of tiener is.

Hoe lager de prijs van het toestel, hoe minder mogelijkheden

Vaak is een goedkoper toestel niet voorzien van alle mogelijkheden van een duurdere smartphone. Dit kun u in uw voordeel gebruiken als u met uw kind of tiener iets afspreekt met betrekking tot het gebruik van de telefoon. Vergelijk dus de verschillende toestellen. U zult al snel zien dat de toestellen onder de € 100 euro beter aansluit bij uw wensen.
Toch een smartphone?

Een smartphone zoals een iPhone of Samsung Note is een toestel dat werkt met apps. Deze apps zijn kleine programma’s welke u zelf kunt toevoegen aan uw telefoon via een zogenaamde appstore. Deze apps zijn regelmatig gratis maar er zijn ongeveer net zoveel gratis als betaalde apps waarbij een betaalde app meestal tussen de € 0,90 en € 3,00 kost. Zoals hierboven al omschreven geeft een smartphone misschien teveel mogelijkheden voor uw kind. Wilt u of uw kind toch een smartphone dan moet u rekenen of een wat duurder toestel vanaf € 90,- tot € 250,-. De bekendere merken zoals Apple betaald u voor een telefoon voor kind al zelfs € 300,- tot € 600,-