Internet op telefoon voor kinderen

Internet op een telefoon is haast niet meer weg te denken. Bijna alles is mogelijk en door het gebruik van apps (kleine programma’s op een telefoon) is het zelfs nog eenvoudiger en sneller geworden om snel iets online op te zoeken op een telefoon. Daarnaast is het SMS-en vervangen door apps als whatsapp wat de kosten van het versturen van berichten enorm lager maakt.

Uw kind voorzien van een telefoon met internet is een belangrijke keuze waar u gerust even over kunt nadenken. Wanneer u uw kind een mobiele telefoon met internet geeft kan uw kind op bijna heel internet surfen. Dit is opzich geen probleem zolang u goede afspraken maakt met uw kind. Gebruikt uw kind weleens een laptop, tablet of pc dan heeft uw kind ook vaak toegang tot internet. Heel veel anders is het dan ook niet, echter dient u alleen met uw zoon of dochter af te spreken hoe om te gaan met de hoeveelheid internetten.

visual-app-hugeInternet is berekend in MB’s (mega bytes) waarbij u zelf kunt bepalen hoeveel MB’s uw kind per maand verbruikt. Bij een sim-only of abonnement kunt u vantevoren instellen hoeveel MB’s uw kind kan verbruiken per maand. Vaak in getallen van 250, 500 of 1000 mb (1000 mb = 1 gb). Kies bij de aanschaf voor een laag aantal van 250 of 500mb. Komt u er achter dat uw kind in 1 maand over het aantal mb’s heen is gegaan dan kunt u dit aantal altijd nog verhogen. Veel aanbieders hebben apps en online inlogmogelijkheden om tijdens de maand te monitoren hoeveel u verbruikt. Simyo is hiervan een voorbeeld welke een fantastische app hebben om continu bij te houden hoeveel internet er is verbruikt. Spreek met uw kind af hoeveel er maand aan mb’s opgemaakt mag worden.

Sim-only + internet

Beschikt uw kind al over een telefoon of heeft u zelf een telefoon welke u geven aan uw kind dan kunt u kiezen voor een sim-only + internet. U ontvangt dan bij afsluiten een simkaart voor in de telefoon. Gebruik hieronder de makkelijke vergelijker van sim-only aanbieders om een perfecte keuze te maken.

Nieuwe telefoon + internet

Bent u op zoek naar een eerste telefoon voor uw kind en wilt u uw kind ook voorzien van internet op de mobiele telefoon dan kunt u denken aan een abonnement. Bij een abonnement heeft u vaak hoge korting op de telefoon en is deze in vele gevallen gratis omdat u een abonnement afsluit voor een vaste periode van 12 of 24 maanden. Dit klinkt lang maar u weet direct voor een lange tijd wat de kosten per maand zijn en ontvangt vaak een hoe korting op de belkosten en het toestel. Klik hier voor de mogelijkheden van een telefoon-abonnement voor kinderen.