Meivakantie: extra voordelig bellen tijdens de vakantie!

Het lijkt wel een prijzenoorlog bij het zoeken naar een telefoon voor kinderen. Bijna alle telecom aanbieders zijn sterk aan het dalen met de prijzen. Een ideaal moment dus om een abonnement of sim-only af te sluiten voor uw zoon of dochter. Bij deze twee vormen van telefonie sluit u vaak een contract van 1 of 2 jaar af en is de looptijd dus vrij lang. Er is ook een mogelijkheid om een abonnement of sim-only te nemen welke maandelijks opzegbaar is. Hier kunt u natuurlijk ook voor kiezen maar dan liggen de kosten vaak nét iets hoger.

Bij het kiezen van een abonnement of sim-only voor uw kind is het belangrijk om te controleren of de prijzen van de telecom aanbieders geen aanbiedingen zijn. Ziet u een prijs met een sterretje er achter, of een prijs met daarachter een kleinere of doorgestreepte prijs, dan heeft u vaak te maken met een aanbieding. Deze aanbiedingen zijn dan bijvoorbeeld 50% voordeel voor de eerste 6 maanden van het abonnement. Stel dat u met deze aanbieding een een abonnement van 5 euro per maand heeft. Dan betaald u dus na die 6 maanden 10 euro per maand. En als het om een looptijd gaat van 2 jaar dan betaald u gemiddeld 8,75 euro per maand over deze looptijd van 24 maanden.

Tot slot hebben bijna alle telecom aanbieder van telefonie voor kinderen de zogenaamde voordeelbundels. Dit zijn extra’s die toegevoegd kunnen worden aan een abonnement of sim-only. Bij deze bundels kunt u ook vaak kiezen voor een buitenland-bundel welke u tijdelijk kunt aanzetten als u op vakantie gaat naar het buitenland. Vaak kunt u voor zo’n 10 euro per maand een belbundel (tijdelijk) toevoegen aan het abonnement en heeft u extra belminuten in het buitenland, zonder daar extra kosten per minuut voor te betalen. Natuurlijk zijn er ook steeds meer mogelijkheden om gebruik te maken van het internet tijdens de vakantie. Zo zijn er ook veel vakantieparken en hotels waar er gebruik kan worden gemaakt van WIFI. Dit draadloze internet is soms gratis maar dient ook vaak voor betaald te worden. Ook deze bedragen zijn vaak hoger dan u gewent bent. Controleer dus voor u op vakantie gaat wat het voordeligste voor u en uw kind is.

Kind Mobiel wenst iedereen een fijne meivakantie!