Doe die telefoon eens weg!

“Doe die telefoon nou eens weg!” Is, of kan, dit een uitspraak van jezelf zijn? Kinderen kunnen soms uren met een telefoon of tablet bezig zijn. Zelfs zo lang dat dit behoorlijk storend kan zijn. MijnKindOnline heeft 5 apps op een rijtje gezet welke perfect zijn om het telefoongebruik en tablet gebruik te verminderen.

Kind telefoonZo zijn er apps die er voor zorgen dat het toestel slechts een paar uur per dag kan worden gebruikt. Of de mogelijkheid geven om een avondklok in te stellen. Hiermee bepaal je dus volledig zelf hoe lang en tot hoe laat je zoon of dochter met de telefoon in de weer kan gaan.

Sommige van deze apps gaan zelfs nog een stukje verder en geven je de mogelijkheid om je kind extra uren ‘speelplezier’ te geven als ze bijvoorbeeld een klusje hebben gedaan, of hun huiswerk hebben gemaakt.

Als kinderen nog jong zijn dan is een tablet of smartphone vaak een handige oplossing om ze even stil te krijgen. Echter zul je merken dat hoe ouder ze worden, hoe vaker ze hiermee in de weer zijn. En voordat je het weet roep je “Doe die telefoon nou eens weg”. Dit is met deze handige apps nu dus verleden tijd.

Ontdek hier de apps en het volledige artikel op Mijnkindonline.nl