Help, mijn smartphone is oververhit!

Wat is de heetste smartphone van dit moment? Nou, zo’n beetje iedere telefoon. Met een van de warmste dagen van het jaar is het belangrijk dat je goed op je kinderen en jezelf let. Blijf niet te lang in de zon en wees niet te actief. En deze tips zijn er ook direct voor je telefoon. Wat doe je als je smartphone oververhit is?

smartphone oververhitEen smartphone is eigenlijk altijd actie. Continu aan het checken of er nieuwe appjes binnen komen, nieuwe smsjes, nieuwe mails, nieuwe agenda punten en ga zo maar door. En met deze hitte kan je telefoon hier al snel last van krijgen. Leg je deze een half uurtje in de zon dan kan je telefoon al over verhit raken. Meestal geeft je telefoon dit zelf aal aan en zal deze zelf apps sluiten of zelf uit gaan. Leg deze dus nooit in de volle zon.

Gebruik je telefoon dus minder als het zo warm is, laad deze niet in de zon op, en sluit alle overbodige apps. Mocht je een hoesje over je telefoon hebben zitten, haal deze er dan ook af. Deze zorgt er namelijk voor dat je telefoon niet kan koelen. Mocht je telefoon tóch oververhit geraakt zijn, leg deze dan niet in de koelkast. Er kan dan namelijk condens ontstaan in je telefoon, en de gevolgen daar van kennen we allemaal.

Geniet dus van de hete zomer met een coole smartphone!