Prijzenoorlog in Sim-only land

mobiele-telefoon-voor-kind-simkaartDagelijks ontvangen we bij Kind-Mobiel de nieuwste aanbiedingen van telecom aanbieders. Vaak zijn dit scherpe prijzen en volgen de aanbiedingen elkaar continu op. Tijdens het speuren door de aanbiedingen viel het ons op dat er steeds meer aanbiedingen van sim-only elkaar opvolgde.

Kind-Mobiel zet niet de goedkoopste aanbieders bovenaan de website. Nee, wij kijken voornamelijk of de telecom-aanbieder geschikt is voor kinderen. Met name is het dus belangrijk voor ons dat je als ouder alle controle hebt over het abonnement, sim-only of prepaid van uw zoon of dochter’s telefoon.

Toch bleef er na onze selectie nog een flink aantal aanbieders over die met steeds scherpere aanbiedingen strooien. Zo heeft Simpel nu tijdelijk de verdubbeldagen, en wegens succes zelfs al enig tijd verlengt. en ook Youfone heeft een tijdelijke prijsknaller met een flink voordeel op de maandlasten van een sim-only. En zo zijn er nog veel en veel meer.

Wat we eigenlijk proberen te zeggen is dat het nú het moment lijkt te zijn om een sim-only af te sluiten. Let uiteraard wel goed op bij het afsluiten of de aanbieding tijdelijk, of voor de gehele periode geldig is. Vaak is het verstandig om even voor de volledige 12 of 24 maanden te berekenen wat de lasten zullen zijn. Op die manier weet je daadwerkelijk wat de kosten zullen worden. Een aanbieding van de eerste 6 maanden 50% voordeel. Betekent over een looptijd van 24 maanden slechts 12,5% over de maandlasten. Vind je dus een aanbieder met géén aanbiedingen, maar wél lagere maandlasten, dan kan dat soms toch écht goedkoper zijn.

Tot slot een tip, bekijk onze selectie van sim-only aanbieders special geselecteerd voor kinderen.