Abonnementen nog steeds in de lift bij kids

3,5 Jaar na het begin van Kind Mobiel zien we een paar opvallende wisselingen in de vraag naar telefonie voor kinderen. Waar voorheen prepaid en sim-only de echte winnaars waren, zijn het nu de mobiele abonnementen die het meest gevonden worden op kind-mobiel.nl

In de voorgaande jaren kregen kinderen vaak een (goedkoop) los toestel en daarbij dan een prepaid sim-kaart zodat de kids zelf een beltegoed kregen. Ook was er de trend om een sim-only te nemen en een ‘afdankertje’ van papa of mama te nemen als telefoon. In beide gevallen ging het er bij de ouders om dat ze begonnen met een relatief niet duur toestel om eerst eens te kijken of dit allemaal wel goed ging.

Sinds begin 2015 zien we echter dat de abonnementen steeds populairder zijn geworden, en deze trend blijft zich doorzetten in 2016. Er zijn een aantal redenen die deze groei kunnen verklaren:

Mobiel abonnement voor kids populair

  • De meeste telefoons van tegenwoordig zijn smartphone, voorheen had je enkel een samsung of iphone maar nu is zo’n beetje ieder toestel voorzien van apps, en kan een kind dus ook optimaal genieten van een goedkopere telefoon. Een abonnement met een goedkoper toestel is vaak een stuk voordelig dan het aller nieuwste mobieltje. Daarbij heb je bij een abonnement geen hoge aanschafkosten in het begin.
  • Veel kinderen op school lopen nu ook met een modern mobieltje rond, en een afdankertje van papa of mama is ‘not done’.
  • Bij de abonnementen van nu komt het niet vaak voor dat je extreem hoge maandlasten krijgt. Zo is het vaak dat als de internetbundel op is, dat een kind nog steeds gebruik kan maken van internet. Weliswaar met een veel lagere snelheid, maar zonder extra kosten.

Neem dus bij het kiezen van een eerste telefoon voor je kind dus ook de optie van een abonnement in overweging. Enkele aanbieders van goedkope abonnementen met een smartphone zijn Tele2, Ben en Telfort