Forward to School: 3 Vakantietips van Kind-Mobiel

De schoolvakanties zijn begonnen. Nog niet in heel Nederland maar wel bijna. Tijd voor ontspanning en tijd voor jezelf. Tijd om te bij te komen van een hard jaar werken, en zo voelt het misschien ook wel voor de kids. En is er een zoon of dochter die zojuist groep 8 achter zich heeft? Dan is het misschien wel tijd voor een eerste telefoon voor uw kind.
DeathtoStock_Creative-Community9-300

Tip 1: Wanneer?

De meeste kinderen krijgen/kopen een eigen telefoon op het moment dat ze voor het eerst naar het voorgezet onderwijs gaan. Is dit ook waar u aan zat te denken? Of is dit misschien nog te vroeg, of te laat. Lees onze tips over de ideale leeftijd van een eerste telefoon voor uw kind.

Tip 2: Afspraken maken.

En is uw kind klaar voor een telefoon. Maak dan vooral de juiste keuze voor een eerste toestel. Denkt u dat uw kind liever een smartphone heeft? Of een oude telefoon van papa of mama? Waarschijnlijk het eerste. En dit is op zich geen probleem, duidelijke afspraken maken over het gebruik van de telefoon zal er voor zorgen dat uw kind hier goed mee om kan gaan. Spreek niet alleen af wat ze wel of niet mogen, maar vooral ook wat de consequenties zijn als er niet wordt geluisterd naar de regels. Vaak is een consequentie van 1 of 2 dagen geen gebruik maken van de telefoon al een goede oplossing om foutjes te voorkomen. Lees meer overafspraken bij een eerste telefoon.

Tip 3: Kies de juiste vorm

Bent u er klaar voor om uw zoon of dochter een eerste telefoon te overhandigen, dan is uw uw zoon of dochter dat ook. Dan is het enkel nog kiezen tussen een abonnement, prepaid of sim-only. Natuurlijk helpen we bij Kind-Mobiel u ook bij het maken van de juiste keuze. Bekijk alle voordelen en nadelen van prepaid, sim-only en abonnementen.

Fijne Vakantie!