Bellen en internet in het buitenland

De zon doet z’n best om een goede start te maken van de zomer 2014. En de eerste schoolvakanties gaan over een paar dagen al van start. De perfecte reden om eens uit te leggen hoe het nu zit met het bellen en internetten in het buitenland. Voorkom onnodig hoge telefoonrekeningen aan het einde van de maand.

Bellen

Het bellen in het buitenland is een stuk goedkoper geworden dan 10 jaar geleden. Maar toch kan een paar minuutjes bellen vanuit je favoriete vakantieland al snel een paar euro aan de telefoonrekening toevoegen. Om dit te voorkomen kunt u natuurlijk afspraken maken met uw zoon of dochter over het belgedrag. Bepaal eventueel vantevoren de belmomenten tijdens de vakantie. En spreek dan af met wie ze bellen en hoe lang. Een eierwekkertje of timer op uw eigen telefoon kan hierbij helpen. Naast het bepalen van de belmomenten kunt u ook vaak bij uw provider een buitenland bundel nemen. Deze is vaak voor een vaste periode als bijvoorbeeld een maand geldig. U betaald dan eenmalig een vast bedrag en belt dan een stuk goedkoper vanuit het buitenland.

Internet

Voor internetten in het buitenland gelden eigenlijk dezelfde tips en voorwaarden als bellen in het buitenland.  Reken er echter wel op dat de kosten van het gebruiken van internet vaak nog een tik hoger zijn dan bellen. Ook een internetbundel voor het buitenland is vaak voordeliger dan per MB te betalen.

Op vakantie zijn er ook vaak mogelijkheden voor WIFI. Dit voorkomt kosten achteraf. Wifi is niet altijd gratis maar vaak stukken voordeliger dan via een eigen abonnement. Tot slot dient u om gebruik te maken van internet in het buitenland, roaming aan te zetten op de telefoon van uw kind.  Om internet uit te schakelen kunt u dit dus uit laten staan.

Kind Mobiel wenst iedereen een fijne zomervakantie!