Nieuw in 2017

Wat is er nieuw in de wereld van telefonie voor kinderen? Natuurlijk komen er weer een hoop nieuwe smartphones voor kinderen op de markt. En dan niet zo zeer de allernieuwste modellen speciaal voor kinderen maar meer de één-na nieuwste modellen. Zo zal bijvoorbeeld Samsung met de Galaxy 8 uitkomen, waardoor de Galaxy 7 smartphone goedkoper zal gaan worden. Omdat je vaak als ouders niet wil beginnen met een topmodel smartphone voor zoon of dochter, is een iets ouder model natuurlijk altijd een goede keuze. Houdt echter wel in de gaten dat een té oude telefoon niet altijd meer goed kan omgaan met alle nieuwe, snelle en grote apps. Bij Apple en Samsung denk je daarbij aan het magische getal vier. Een Iphone 4 of Samsung Galaxy S4 zijn de topmodellen van een paar jaar terug die tegenwoordig nog nét genoeg zijn voor een kind. Oudere toestellen kunnen vaak de technieken van nu al niet meer aan. Vooral door te weinig geheugen opslag of een te langzame processor.

Verder zijn er vooral in de abonnementen wat wijzigingen. Zo zie je voortaan bij ieder telefoon abonnement staan, ‘let op geld lenen kost geld’. Dit omdat je voorheen abonnementen kon aankopen waarbij je een ‘gratis’ smartphone kreeg. Uiteraard betaalde je de telefoon alsnog door de hogere maandlasten dan bijvoorbeeld bij een sim-only abonnement. Vanaf 1 janauri 2017 zijn alle telecom aanbieders verplicht om de kosten van de telefoon en het abonnement te splitsen. Zo zie je dat je bijvoorbeeld 20 euro per maand betaald voor het toestel en 15 euro voor de bel- en databundel.

Tot slot veranderen we bij Kind Mobiel ook een beetje. We gaan onze website gebruiksvriendelijker maken. Zorgen voor duidelijke vergelijken zodat het een stuk makkelijker is om de juiste vorm van telefonie te kiezen voor uw kind. Kortom, nog meer keuze in 2017!