Het einde in zicht voor leasetoestellen

Ongeveer zo’n anderhalf jaar geleden kwamen er telefoonaanbieders zoals KPN met het leasetoestel. Het voordeel hiervan is dat je de gehele looptijd van een abonnement een leasetoestel van de aanbieder krijgt. Mocht er iets met je toestel aan de hand zijn dan ontvang je direct een vervangend toestel en betaal je niet bij een nieuw abonnement de eenmalige kosten welke wel vaak bij een moderner toestel nog van toepassing zijn.

Echter zitten er ook een aantal nadelen aan een lease-abonnement. Zo betaal je een fors bedrag per maand voor het toestel. Vaak komt dit neer op een totaalbedrag wat nog hoger is dan wat je los zou betalen bij een normaal abonnement. Daarnaast wil lease dus zeggen dat het toestel niet van jezelf is. Aan het einde van de looptijd mag je dus het toestel gewoon weer inleveren terwijl een tweedehands iPhone of Samsung vaak nog een aardig bedrag kan opleveren. Of zelfs nog prima geschikt is voor uw kind door de constante software updates op deze ‘verouderde’ toestellen.

De abonnementskosten van soms wel tot € 70,- per maand, in combinatie met de nadelige voorwaarden vielen niet in goede aarde. Een consument wil nu eenmaal een modern toestel maar wel lage maandlasten. Het lease-abonnement is dus weer direct op z’n retour. Zo’n anderhalf jaar later is dan ook KPN weer gestopt met het aanbieden van lease contracten in de mobiele abonnementen. Terug naar lagere maandlasten en dan maar wat bijbetalen bij het toestel.