10 Tips: iPhone voor kind

Een iPhone heeft veel mogelijkheden, misschien wel teveel. Om te zorgen dat uw kind op een veilige manier van en iPhone kan genieten hebben we de 10 beste tips voor u op en rijtje gezet. Een iPhone voor kind is wellicht zelfs de beste keuze. Ontdek het via deze 10 nuttige tips

1. Creëer een eigen iTunes account

Om gebruik te kunnen maken van een iPhone dient u een account aan te maken. Maak hiervoor een eigen account aan voor uw kind. U kunt hierbij geen betaalgegevens invoeren zodat er geen onnodige kosten gemaakt worden.

2. Account instellingen

Kind telefoonNadat de iPhone is gekoppeld met iTunes via uw pc of laptop kunt u de account instellen. Zo zal er gevraagd worden of u email wilt synchroniseren met het toestel. Doe dit uiteraard enkel als uw kind een eigen emailadres heeft. Dit geldt ook voor uw contacten en kalender.

3. Creëer een wachtwoord

Telefonie voor kinderenU kunt het toestel vergrendelen middels de vergrendeltoets. Hierdoor staat het toestel op standby en kunt u de zogenaamde broekzakgesprekken voorkomen. U kunt het toestel weer ontgrendelen met een 4-cijferig wachtwoord wat u zelf kunt instellen. Gebruik hiervoor geen postcode of geboortejaar. Mocht het toestel gestolen worden dan kunnen deze cijfercombinaties teveel voor de hand liggen.

4. Apps downloaden

Apps zijn kleine programma’s welke u op de telefoon kunt installeren. Naast de grote keuze in spelletjes zijn er ook vele nuttige apps. Gratis communiceren met uw kind kunt u via whatsapp, hiermee heeft u een directe chat met uw eigen kind. Tot slot zijn er nog voldoende apps om uw kind te beschermen zoals een app om het internetverbruik te monitoren. En ook om bepaalde websites te blokkeren.

5. Beperkingen instellen

Op de iPhone zelf is er door Apple een functie gemaakt om beperkingen in te stellen. Dit is wellicht de beste tip omdat u direct hier kunt instellen welke toepassingen uw kind wel en niet kan gebruiken. Stel bijvoorbeeld in of videochatten is toegestaan. Met vriendjes of vriendinnetjes is dit geen probleem maar stelt u zich eens voor met een vreemd persoon. Het mooiste van deze functie is dat u deze instellingen kun beveiligen met een wachtwoord wat u zelf kiest. Zo kan uw kind zelf deze instellingen niet wijzigen.

6. Budget instellen in iTunes

Wilt u dat uw kind toch betaalde apps en ander entertainment als films en muziek kan downloaden dan kunt u een budget instellen. U stelt hierbij zelf een maandbedrag in. Voor dit bedrag kan uw kind iedere maan betaalde apps en entertainment downloaden. U kunt het budget iedere maand nog bijstellen.

7. Koop een beschermhoesje

Een iPhone heeft een groot scherm aan de voorzijde en het ontwerp zal er dan ook niet om liegen dat het niet is gemaakt als een telefoon die alles aan kan. Een kind zal een telefoon nou eenmaal wat vaker laten vallen. Zorg dus voor een goed IPhone Hoesje. Met de vele ontwerpen zal er altijd wel iets bij zitten voor uw kind. Er zijn dan ook verschillende soorten, van een eenvoudige en zogenaamde case tot aan een volledige etui. Een case is een kunststof frame wat u om het toestel heen klikt. Hiermee beschermt u de zijkanten en achterkant van het toestel. Daarnaast zijn er ook nog ‘bumpers’, dit zijn van rubber gefabriceerde strips rondom het toestel wat als een soort bumber van de botsauto’s werkt.

http://ad.zanox.com/ppv/images/programs/6228/20150415/Ben_Q2_iPhone5c_300min500mb2250euro_728x90.gif

8. Koop een screenprotector

Naast een beschermhoesje is een screenprotector een goede bescherming van het exterieur van de iPhone. Deze screenprotector is een dun plastic-folie wat u eenvoudig aanbrengt aan de voorzijde van het toestel. Deze folie voorkomt krassen op het scherm en is eenvoudig te vervangen. De screenprotectors zijn vaak goedkoop in aanschaf en zijn zeer effectief. Bent u van plan om een beschermhoesje aan te schaffen voor de iPhone dan ontvangt u hier een gratis screenprotector bij de aanschaf van een beschermhoesje. Twee vliegen in 1 klap dus!

9. Neem een verzekering voor de iPhone

10 Extra garantie

Mocht de iPhone van uw kind kapot gaan en valt dit binnen de garantietermijn dan heeft u natuurlijk gelukt. U ontvangt dan vaak een splinternieuw toestel van Apple, dit is namelijk vaak goedkoper dan reparatie. Omdat deze service van Apple zeer uitgebreid is is het wellicht een verstandige keuze om de garantie termijn te verlengen. Omdat een iPhone-abonnement vaak voor 2 jaar is en de garantie maar voor 1 jaar loopt u dus sowieso al een risico van een jaar. En zodra de termijn vervallen is is het toestel dus al een jaar oud en zal de kans op een defect groter en groter worden.