Smartphone stukken goedkoper

Zoals u wellicht al heeft kunnen lezen op onze abonnementen pagina is de smartphone een telefoon uit het duurdere segment van de mobiele telefonie. De kosten per maand kunnen al snel oplopen tot boven de € 50,- per maand. Deze kosten bestaan voornamelijk uit het terugbetalen van het toestel. Deze toestellen zijn namelijk al vaak zo hoog geprijsd dat zo’n 80% van de abonnementskosten hiervoor staan. Toch is hier nu een goedkopere oplossing voor en zou een smartphone voor kind tóch mogelijk zijn.

Goedkope smartphone

Steeds meer telecom providers kwamen er achter dat vele smartphones zich zelf updaten met de nieuwste software. Door deze techniek is het voor de gebruiker van de smartphone dus steeds aantrekkelijker geworden om het toestel langer te behouden. Hierdoor stagneerde de verkoop van de telefoonabonnementen met smartphone en ging de verkoop van de sim-only abonnementen omhoog. Om dit te compenseren zijn er nu steeds meer aanbiedingen van goedkopere smartphones. Dit wil niet zeggen dat dit slechtere telefoons zijn maar vaak gaat het hier om een toestel wat een vorig model is. Neem als voorbeeld een Apple iPhone. Op de huidige markt is de iPhone 5 beschikbaar maar de iPhone 4 en zijn opvolger 4S zijn ook nog steeds te koop. Deze vorige modellen mogen dan wel al een jaar oud zijn maar de software van dit toestel is helemaal up to date.

Heeft u dus een kind wat al wat ouder is, dan zou u de keuze van een smartphone natuurlijk kunnen overwegen. Als het gaat om een 1e telefoon of een 1e smartphone voor kind dan kan een model van een jaartje ouder al stukken goedkoper zijn. Vaak tot zelfs 50% goedkoper dan een nieuwer model smartphone.