Dé tips voor u en uw kind voor het mobieltje op vakantie

De zomervakanties zijn in aantocht en over 2 weken hebben de eerste basisscholen in het zuiden van het land de deuren al voor zo’n 6 weken gesloten. Bijna heel Nederland kiest er voor om dan op vakantie te gaan en natuurlijk wil uw kind dan ook zijn/haar mobieltje mee op vakantie nemen. Hier de tips voor u als ouder om te zorgen dat dit allemaal goed gaat.

Telefoon wél of niet mee?

Het meenemen van een mobiele telefoon op vakantie kan in principe geen kwaad zolang u de juiste afspraken maakt met uw kind. U kunt hoge kosten voorkomen door goed om te gaan met de belkosten en het dataverkeer (internet). Als eerste kunt u de belkosten laag houden door met uw kind af te spreken dat ze alleen uzelf mogen bellen als ze even ergens zonder u zijn en er is nood. Zorg dat uw eigen nummer voorzien is van 0031 in het adresboek van uw kind. Mocht u besluiten dat uw kind vaker mag bellen of eventueel naar familie en/of vrienden mag bellen dan is het verstandig om de telecom aanbieder te benaderen voor een tijdelijke buitenlandbundel.

Internetten op vakantie

De meeste kosten van telefoon gebruik in het buitenland vloeien voort uit dataverkeer. Telecomproviders vragen vaak absurde bedragen hiervoor. Ook dit is te vermijden door te kijken naar eventuele buitenlandbundels bij de telecom aanbieder. Een ander optie is gebruik maken van Wifi. Op steeds meer vakantieadressen is het mogelijk om gebruik te maken van WIFI. Dit is soms over het hele vakantieadres maar meestal op een vast punt in de omgeving van bijvoorbeeld een receptie of restaurant. Soms is dit gratis maar vaak betaald u voor WIFI. De bedragen hiervan kunnen variëren tussen de 2 en 10 euro per uur. Of dagtarieven van 5 tot 20 euro.

Tot slot wensen wij u een fijne zomervakantie en denkt u vooral ook aan uw reisverzekering. Een mobiele telefoon is een van de meest gestolen en verloren objecten op vakantie.