Back2School – Tijd voor een eerste telefoon

Het moment dat een kind zijn eerste telefoon in bezit heeft is vaak als ze jarig zijn, óf als ze beginnen aan een nieuw schooljaar. Een paar jaar terug was dit in het schooljaar dat ze naar de middelbare school gingen en inmiddels ligt dit gemiddeld al een stukje eerder.

Eerste telefoon in de hogere klasOp de basisschool heeft dit in de afgelopen paar jaar een soort sneeuwbal effect gekregen. Want wanneer er een aantal kinderen in groep 8 een mobieltje hebben, dan moet natuurlijk de hele klas er 1 hebben. En ook de ouders begonnen te merken dat het wel handig was om al een eerste mobieltje toe te vertrouwen aan het begin van groep 8, om zo het kind te leren om zorgvuldig met de telefoon om te gaan.

Vaak gaan de kids op de fiets naar de middelbare school en kan een mobieltje enorm handig zijn bij een lekke band, of als ze een keertje na school ergens anders heen gaan dan naar huis. Bij Kind Mobiel adviseren we dan ook om vanaf het begin van het laatste schooljaar op de basisschool te kijken naar een eerste telefoon. Echter is er 1 factor die meer invloed heeft, dat is namelijk de algemene leeftijd op de basisschool zelf. Op sommige scholen lopen er kids rond met een mobiele telefoon terwijl ze in groep 7 of 6 zitten. Is het normaal dat meer dan 50% in de klas een mobiele telefoon heeft, voordat ze in groep 8 zitten. Overweeg dan om al iets eerder te beginnen met een eerste telefoon voor je zoon of dochter.