Zo verbruik je de minste data op je telefoon

Bij een eerste telefoon voor je zoon of dochter maak je wellicht ook de keuze om een internetbundel er bij af te sluiten. En dan is het lastig kiezen. Ga je voor 1GB (1000 mb) of juist voor meer of minder? Het zal van een aantal factoren afhangen welke we hieronder doornemen.

Wifi

Wie kan er tegenwoordig nog zonder wifi. Wifi zorgt er voor dat je tóch gebruik kan maken van het internet, zonder dat je databundel wordt aangetast. Een perfecte oplossing dus, maar dan moet er wel wifi zijn. Stel daarom direct bij je zoon of dochter de wifi in van thuis, zodat ze thuis ook op de wifi kunnen. Komen de kids vaak bij opa of oma of een andere bekende, vraag dan ook daar het wifi wachtwoord. Hoe meer wifi hoe beter. Let wel op, sommige wifi netwerken zijn minder veilig dan internet via 3g of 4g (via je databundel). Zaken zoals internetbankieren dus beter niet via openbare wifi netwerken doen.

Youtube

Youtube datavaerbruikKijkt je kind graag naar filmpjes op youtube, dan is het verstandig om dit enkel via wifi te doen. Hoge kwaliteit videos slurpen de databundel helemaal leeg. Dit is overigens ook bij muziek luisteren via bijvoorbeeld soundcloud of spotify. Heb je een premium spotify account dan kun je muziek opslaan op je telefoon zodat je kunt luisteren zonder gebruik te maken van de kostbare databundel

Navigatie

Iets wat je zoon of dochter misschien wat minder gebruikt is de navigatie. Toch kan het zijn dat ze een stukje gaan fietsen en de navigatie gebruiken voor de route. Wees hier voorzichtig mee want ook dit kost veel data.

Sluit je apps na gebruik

Tot slot nog een laatste tip, sluit alle apps na gebruik. Voordat de telefoon weer terug in de broekzak gaat is het slim om deze te sluiten om zo onnodig dataverbruik te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een facebookapp waarbij continu wordt gechecked of er nieuwe berichten zijn.

Geen idee hoeveel data je kind zal gaan gebruiken? Begin dan met een niet te hoge bundel. Minder data kan niet altijd, maar een grotere databundel afsluiten is geen probleem. Gebruik ook de apps of logins van de aanbieder om te zien hoeveel data er is verbruikt.