Een telefoon voor je kleuter?

Heb je gisteren het nieuws gehoord of gelezen? Dan heb je vast het bericht voorbij zien komen dat er al honderden kleuters met een mobiele telefoon rondlopen. Een cijfer waar wij bij Kind Mobiel best wel van schrokken. Toevallig was er gisteren ook nog een ander ‘leuk’ nieuwsbericht dat een jong kindje de telefoon van papa had ontgrendeld om een dure vakantie naar Disney te boeken.

“Je moet er niet aan denken dat je kleuter foto’s gaat delen via social media”

kleuter met telefoonWat we willen zeggen is dat een mobiele telefoon pas echt geschikt is voor je zoon of dochter, zodra ze de verantwoordelijkheid hebben om hier goed mee om te gaan. Natuurlijk kun je bepaalde zaken afschermen op een telefoon en ouderlijk toezicht om bijvoorbeeld de gebruiksduur te beperken. Maar iedere smartphone heeft een camera, en je moet er niet aan denken dat je kleuter foto’s gaat delen via het internet of social media, welke jij toch liever niet online had gehad.

Een telefoon is niet alleen een toestel maar is de toegang tot allerlei zaken in de digitale wereld. Wees er dus zeker van dat je de juiste afspraken maak met je zoon of dochter. Maak duidelijke regels en spreek daarbij ook af wat de gevolgen zijn zodra ze een keer de telefoon ‘misbruiken’. En wanneer is dan de beste leeftijd voor een eerste telefoon voor je kind? Dat lees je hier!