Vakantie! Het meest gekozen moment voor een eerste telefoon

Het is Zomer! En voor velen betekent dat vakantie, heerlijk genieten van de zon, heerlijk zwemwater en zwoele zomeravonden. Heb jij al vakantie? Misschien heb je er dan al eens aan zitten denken dat je zoon of dochter volgend jaar een eerste telefoon gaat krijgen. Bij Kind Mobiel weten we dat dit een van de moeilijkste keuzes is om te maken. Maar wees gerust, wij helpen je. Op onze site staan voldoende tips, en hier alvast de belangrijkste bij het kiezen van een eerste telefoon.

Tips voor een eerste telefoon voor je zoon of dochter.

  • Doe onderzoek. Op welke leeftijd lopen ze ongeveer met een telefoon op school. Wat is ‘normaal’ in jouw regio. Natuurlijk bepaal je dit volledig zelf, maar een kind trekt zich natuurlijk veel aan van de klasgenootjes. Heeft meer dan de helft van de klas al een telefoon, dan voelt je zoon of dochter zich waarschijnlijk een beetje achterlopen. Nogmaals, je bepaalt het natuurlijk helemaal zelf, maar hou daarbij rekening met je zoon of dochter.
  • Maak afspraken. Kies even quality time met je kind en ga samen zitten om afspraken te maken. Laat je zoon of dochter eerst vertellen waarom ze die telefoon écht nodig hebben en wat ze er allemaal mee gaan doen. Waarschijnlijk vertellen ze lang niet alles, maar dat is juist het voordeel. Gaan ze andere dingen doen met de telefoon dan dat ze benoemen, dan kun je daar direct afspraken over maken. Denk aan afspraken over het gebruikt thuis en op school, of de hoeveelheid aan data en minuten in de bundel, en wat als de telefoon kapot gaat. Praat met je zoon en dochter ook over cyberpesten en het deelnemen van groeps whatsapps, het posten van video’s en teksten op social media zoals Facebook of Youtube.
  • Sim-only, abonnement met toestel of prepaid?. Er zijn 3 vormen van telefonie. De eerste is een abonnement met toestel. Perfect voor als je nog geen telefoon hebt voor je kind, en ook niet eenmalig hoge kosten wilt hebben bij de aanschaf. Ga je voor een sim only dan betaal je een vast bedrag per maand voor een bepaald aantal minuten en MB’s (data). Tot slot is er nog de prepaid waar je een soort saldo aan kunt toevoegen. Bij zowel sim only als prepaid dien je wel een los-toestel aan te schaffen.

Tot zover onze zomerse tips. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eens de tips over welke telefoon je moet kiezen, of welke afspraken je nog meer kunt maken. Fijne zomervakantie!