Besturingssysteem kiezen: Android, iOS of Windows Phone?

Wil je een nieuwe telefoon kopen voor bij je Sim Only abonnement? Dan ga je tegelijkertijd een besturingssysteem kiezen. Om je te helpen een keuze te maken, vertellen we je in dit artikel meer over Android, iOS en Windows Phone.

Type besturingssysteem smartphone

iOS: makkelijk en snel in gebruik

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, maar het nadeel is dat het minder personalisatiemogelijkheden heeft dan Android en Windows Phone. Daar tegenover staat dat iOS supersnel in gebruik is. Het hapert niet of nauwelijks, apps starten snel op en je schakelt snel over van de ene naar de andere app. Ook is het besturingssysteem goed beveiligd en er zijn veel apps voor beschikbaar.

Android: veel aanpassingsmogelijkheden en groot app-aanbod

Android is het besturingssysteem van Google dat elke fabrikant voor zijn telefoons mag gebruiken. Hét grote voordeel van Android is dat je het naar je eigen smaak kunt aanpassen met bijvoorbeeld widgets. Ook zijn er veel apps voor Android beschikbaar. Daarnaast is er in elke prijscategorie wel een Android-smartphone beschikbaar. Heeft Android dan ook een nadeel? Ja, veel fabrikanten passen het aan om Android een eigen uiterlijk te geven. Dit werkt vaak vertragend, waardoor niet elke Android-telefoon even snel is.

Windows Phone: betaalbaar en uniek uiterlijk

Dit is het besturingssysteem van Microsoft. Het wordt ook wel Windows 10 Mobile genoemd. Windows Phone ziet er qua uiterlijk anders uit dan iOS en Android. Het gebruikt geen app-icoontjes, maar ‘live tiles’. Tegels dus. Elke tegel op het startscherm staat voor een app. Windows Phones krijgen zo een verrassend uiterlijk. Windows Phone is een snel besturingssysteem en de batterij gaat met Windows Phone lekker lang mee. Wel is het zo dat er minder apps voor beschikbaar zijn en dat de mogelijkheden beperkter zijn dan bij Android en iOS.

Besturingssysteem kiezen: hoe maak ik de juiste keuze?

Een besturingssysteem kiezen is rekening houden met je eigen voorkeuren. Wil je een telefoon die makkelijk in gebruik is, ga dan voor iOS of Windows Phone. Android past weer beter bij je als je een telefoon graag naar je eigen smaak inricht en als je veel apps wil gebruiken. Op het Simyo Blog lees je meer informatie over elk besturingssysteem en worden de voor- en nadelen uitgebreid besproken.