Hoeveel MB’s kost 1 minuut Youtube kijken?

Hoeveel MB verbruik je als je een whatsapp verstuurd? Of als je een minuut lang Youtube kijkt? Vaak staan we er niet bij stil dat dit een enorm verschil kan zijn. Zo kost 100 whatsapp berichtjes ongeveer een halve MB. Maar kun je met die halve MB slechts 5 seconden een Youtube video bekijken.

Youtube dataverbruikBij het kiezen van de hoeveelheid mb’s is het dus belangrijk dat je weet waarvoor je kind de smartphone gaat gebruiken. Weet dat kinderen bijvoorbeeld vloggers volgen. Dit zijn personen die een video blog bijhouden op youtube, en regelmatig filmpjes plaatsen. Sommige vloggers doen dit zelfs dagelijk, en is je kind een fan van deze vlogger, dan kunnen de mb’s al aardig oplopen. Een tip hierbij is om je kind aan te raden enkel youtube video’s te bekijken via een (gratis) wifinetwerk zoals thuis vaak het geval is. En kom je met je zoon of dochter vaak op bezoek bij opa/oma of een vriend of vriendin, vraag dan daar ook even of ze mogen inloggen op het wifinetwerk. Eenmaal ingelogd blijft deze verbinding bewaard en zal je kind altijd gebruik kunnen maken van dat wifinetwerk.

Misschien nog wel een tip voor jezelf, gebruik je weleens navigatie op je telefoon? Dit kost zo’n halve MB per kilometer. Zorg dus dat je je navigatie enkel gebruikt indien je deze echt nodig hebt. Ga je een trip maken van meer dan 50 km dan neem je waarschijnlijk de snelweg, en de weg naar de snelweg zul je ongetwijfeld wel weten. Zet daarom je navigatie pas aan op het moment dat je de weg zelf niet meer weet (uiteraard wel even de auto op een veilige plek stil zetten bij het instellen). Zo bespaar jij iedere 10 km tot wel 5mb!

Wil je nog meer tips over het gebruik van MB’s en vraag je je bijvoorbeeld af hoeveel mb’s het versturen van het foto kost? Of een minuutje Spotify? Lees dit op de blog van Simyo.