Goedkope iPhone op komst?

Steeds meer geruchten verschijnen er op het internet over een goedkope iPhone welke in het eerste kwartaal van 2014 op de markt zou komen. Nu weet Apple altijd goed verborgen te houden welke toestellen er wanneer uitkomen maar in hoeverre zijn deze geruchten dan waar?

Goedkope iPhone is de iPhone 6?

Het is bijna zeker dat de huidige iPhone 5 een opvolger gaat krijgen in augustus van dit jaar. De iPhone 5S praten we dan over. Deze zogenaamd 5S zal ongeveer de zelfde verbeteringen gaan krijgen als de iPhone 4S ten opzichte van de iPhone 4. Het zal dus een sneller toestel gaan worden met een betere camera. Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een vingerafdruk-scanner die het betalen met de telefoon en stuk moet gaan vereenvoudigen. Op het eerste gezicht dus niet heel erg veel anders dan de huidige iPhone zoals deze momenteel overal te koop is.

Maar dan krijgen we de iPhone 6 waarover 2 opvallende geruchten zijn. De eerste is dat het een groter toestel gaat worden. Het succes van de Samsung Note en Samsung Note 2 zit vooral in het bijna 5 inch grote scherm. Door dit formaat is het bijvoorbeeld veel fijner surfen op het internet en is een boek of video veel beter te volgen. Verschillende geruchten van over heel de wereld geven aan dat de iPhone 6 ook een groot scherm van 4,8 of 5 inch waardoor ook Apple zich kan gaan richten op de grotere handdtas of broekzak.

Het andere gerucht, en wat misschien wel het belangrijkste is voor Kind-mobiel.nl is dat deze iPhone 6 een goedkoper toestel gaat worden. De aller eerste berichten op het internet gingen over een iphone 5 welke opnieuw zou worden uitgebracht met een plastic omhulsel waardoor het toestel een stuk goedkoper zou gaan worden. Mede doordat de ontwikkelingskosten van de iPhones al aardig zijn gedekt zou het toestel dus ook voor een veel lagere prijs op de markt komen. Met de komst van de iphone 6 zou het ook goed kunnen dat dit dus juist het goedkopere telefoontje van Apple kan gaan worden. Gaat dit dan betekenen dat de iphone voortaan in onze filter van telefoons onder de 300 euro gaat vallen? Geen idee….

De grootste iphone club van de Benelux houdt een compleet dossier bij over alle geruchten rondom de budget-telefoon van Apple. Iphoneclub zet ze voor u op een rijtje.